Zorg, welzijn en burgerbeleid: De burger komt op de eerste plaats.

In onze voortdurende inzet voor een inclusieve samenleving, presenteren we een beleidsvoorstel gericht op het verbeteren van de toegankelijkheid van de gezondheidszorg, het onderwijs en het sociaal welzijn, evenals het stimuleren van de vrijheid en keuzemogelijkheden voor jongeren.

  1. Internationale Diplomaherkenning: Om de sector toegankelijker te maken, introduceren we ingangsexamens voor buitenlandse diploma's, ongeacht de herkomst. Dit zal de erkenning van buitenlandse kwalificaties vergemakkelijken en de diversiteit in onze beroepssectoren bevorderen.
  2. Toegankelijke Zorg voor Iedereen: Zorg moet toegankelijk blijven voor alle burgers, ongeacht leeftijd of financiële status. Een speciaal hulpfonds wordt gecreëerd om te waarborgen dat niemand wordt uitgesloten van noodzakelijke medische zorg.
  3. Efficiënt Zorggebruik: Overbodige medische onderzoeken worden ontmoedigd om verspilling te verminderen. Het beleid richt zich op het vermijden van onnodige tests en procedures, wat niet alleen kosten bespaart, maar ook de belasting van patiënten vermindert.
  4. Ouderen Thuis Laten Blijven: Initiatieven zoals deelwonen, deelhuren, kangoeroewoningen en flexi-jobs in mantelzorg worden gestimuleerd om ouderen langer thuis te laten blijven, waardoor de kwaliteit van leven wordt verbeterd.
  5. Zorgverleners en Sociale Flexi-Jobs: Laat de zorg over aan zorgverleners en schakel flexi­jobs in voor het sociale aspect, zoals gezelschap en vervoer. Dit bevordert een meer gepersonaliseerde en mensgerichte benadering van zorg.
  6. Uitgaanspas voor Jongeren: Jong zijn moet betaalbaar zijn. De invoering van een uitgaanspas biedt gratis openbaar vervoer, museumbezoeken en toegang tot culturele, sportieve en recreatieve evenementen voor jongeren tot 25 jaar.
  7. Betaalbare Studentenhuisvesting: Om de kosten voor studenten te beheersen, worden huurprijzen voor studentenkamers begrensd op haalbare tarieven, waardoor onderwijs voor iedereen toegankelijk blijft.
  8. Niet-Verplichtende Zorgonderzoeken: Om kosten in de zorg te verminderen worden bepaalde onderzoeken niet-verplichtend gemaakt, waarbij patiënten vrijwillig kunnen kiezen of ze deze willen ondergaan.
  9. Vermindering Wachtlijsten: Wachtlijsten worden verminderd door mensen meer keuzevrijheid te geven bij het selecteren van zorgverleners en door niet-verplichte bezoeken te verminderen, zoals het jaarlijkse tandartsbezoek.

Dit uitgebreide beleidsvoorstel streeft naar een inclusieve samenleving waarin gezondheidszorg, onderwijs en sociale voorzieningen toegankelijk zijn voor alle burgers, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie.